Denna veckans recept är
Chicken á la Matilda
Unjefär 4 portioner.
det här behöver du:
4 1/2 dl kykling
ca 200 gram svamp
1 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1/2-1 dl matlagningsgrädde
1 hackad röd paprika
1 hönsbuljontärning
1/2 tsk salt
1 kmr peppar
ris för 4 personer som kokas enligt anvisningarna på förpackningen.
Såhär gör du:
1. Fräs kykling, hackad parprika och svamp i en stekpanna.
2.strö mjöl över och rör om
3.späd med vatten och grädde och rör om
4.tillsätt en smulad buljontärning
5.låt koka i 3-5 minuter
6. krydda med salt och peppar
7.häll upp i en form och lägg en krans med ris runt om
Detta är ett recept jag brukar göra på helgerna, det är både lätt och gott.
Familjen älskart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar